OVER ROBERT SAVELKOUL

Total Engineering and Big Data

Mijn passie is mensen en organisaties ontzorgen op het gebied van de gebouwde omgeving. Vanuit mijn HBO opleiding ben ik telkens gefocust op het praktisch oplossen van de problemen in het hoofd van mijn opdrachtgever. Met aan de ene kant een bouwkundige basis ben ik in het werkende leven vele functies van het ontwikkelen en bouwen van projecten doorlopen. Tekenaar, ontwerper, calculator, bestekschrijver en directievoerder hebben me gebracht tot een proces- en projectmanager met het vermogen om middels een helikopterview complexe opgaves terug te brengen tot behapbare brokken.

Met mijn bedrijf PROJECTER neem ik bouwopgaven ter hand vanaf scratch tot en met de beheerfase, en ben telkens erop uit om mijn opdrachtgever te laten doen waar hij goed in is, en niet bezig te hoeven zijn met de ‘sores’ in het project. Als een spin in het web organiseer ik vanuit netwerken de benodigde specialismen om me heen om de opgave tot een bevredigend einde te brengen.

Bedrijven als Phidias, CloudtKoken Architecten en Bouwkundig Tekenbureau Jordain Huijnen zijn al jarenlang betrouwbare partners in mijn projecten en weerspiegelen de geest van deze tijd; het gaat niet over groot, maar over klein en slim. Flexibiliteit en ieder zijn specialiteit inzetten op het juiste moment in het juiste project, dat levert de opdrachtgever de optimale kwaliteit/prijsverhouding waar hij om vraagt. Door voortdurende innovatie van mij en mijn netwerk zijn we voor elke opdrachtgever de ideale vertegenwoordiger aan de projecttafel.

BIG data en het ontsluiten daarvan is een passie die sinds 2013 in mijn zakelijke leven zijn intrede heeft gedaan. Voor veel opdrachtgevers is de beschikbare data enorm, maar in de traditionele bouwwereld en -omgeving is het toepassen en kunnen gebruiken van data nog een slecht ontgonnen terrein. Met de het bedenken en oprichten van INSPECTER in 2015 heb ik omgeving gecreëerd waarin vastgoed gerelateerde data door de gebruikers is in te voeren, te ontsluiten en te gebruiken op de werkvloer, alsook voor de strategische analyses in de boardroom van eigenaren en beheerders van veel vastgoed-eigendommen.

Mountainbiken, duiken en als hoboïst in de philharmonie van sittard leveren in mijn vrije tijd de ontspanningsmomenten die naast het leegmaken van mijn hoofd ook de inspiratiemomenten opleveren om in het zakelijk leven weer “out of the box” problemen aan te pakken.

Nieuwsgierig naar wat ik gedaan heb?