PARTNERS

De bouwwereld vandaag de dag is niet meer die van vroeger. Waar vroeger grote architecten- en ingenieursbureaus een teken waren van stabiliteit en garantie voor opdrachtgevers, heeft de crisis in 2008 en volgende hierin ook de sporen achtergelaten. In de jaren na 2008 is de orderportefeuille in de bouw met meer dan 30% gekrompen. Dit heeft een kaalslag bij alle bouw-gerelateerde bedrijven teweeg gebracht. Bedrijven hebben mensen met jarenlange ervaring moeten ontslaan, experts zijn vertrokken en versnipperd in de arbeidsomgeving terechtgekomen. Ook bij mij heeft dit gespeeld, echter doordat ik jaren ervoor geïnvesteerd heb in een eigen netwerk en te zorgen voor mijn eigen werk heb ik de crisis zonder problemen doorstaan. Vast voor een bedrijf werken is niet mijn ding, maar samenwerken met andere bureaus en in projectteams geeft me de kans om optimaal mijn expertise in te zetten waar erom gevraagd wordt. In deze jaren zijn een aantal partners ontstaan die ik op deze website nader zal introduceren en kort beschrijven wat ik samen met hun doe in projecten.

Bureau van een goede vriend en jarenlang al een betrouwbare en zakelijke ondernemer Joop Petit. Out of the box denken zit hem in het bloed, en hij ziet alles net wat anders dan de anderen. Met zeer innovatieve werkwijze en visies verrast hij telkens weer opdrachtgevers en levert op deze wijze een waardevolle invulling aan de bebouwde omgeving. Als onderdeel van de flexibele schil ben ik op projectbasis inzetbaar en voeg ik met mijn jarenlange ervaring toe op het gebied van processen managen, begrotingen en bouwkosten, aanbesteden en bouwen. Projecten waarin ik meegewerkt heb zijn o.a. “WP Haton” te Panningen, “Dichterbij” te Grubbenvorst en “MAA terminal” vliegveld Beek. Allemaal te bekijken op de site van Phidias.

www.phidias.pro

Koken architecture + design bestaat uit de talentvolle architecte Lonnie Koken en is gevestigd in Klimmen. Samen met Paul Bartelink Bouw vormen zij het ontwerp- en projectteam voor alle projecten van Katoen Natie in Nederland. Sinds enige tijd ben ik aan dit team toegevoegd om het proces integraal te managen en te zorgen dat de projecten in Nederland gerealiseerd worden. Katoen Natie is een logistiek- en distributie-organisatie die grote op- en overslagcomplexen over de wereld bouwen en verhuren. Van initiatief tot en met realisatie is mijn taak om de projecten te managen op de aspecten tijd, geld, kwaliteit, informatie en organisatie. Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling en realisatie van meer dan 100.000m2 BVO verdeeld over een 5-tal projecten.

www.loniekoken.nl

V-Architecten

Het architectenbureau van Piet Vrencken is een professioneel architectenbureau waarmee ik sinds 2013 mee samenwerk. Waar het gaat over de inzet van de benodigde competenties, trekken we naast architectuur voornamelijk op in directievoering en toezicht. Door de jarenlange samenwerking zijn we goed op elkaar ingespeeld en weten zo de belangen van de opdrachtgever optimaal te behartigen. Of het nu gaat om woningen, supermarkten of utiliteitsbouw; telkens zorgen we dat de kwaliteit van uitvoering gewaarborgd blijft en er geen enkele discussie ontstaat over meer- en minderwerken, oplevering of eindafrekening. Naast een tiental nieuwbouw ALDI supermarkten hebben we samen de PLUS supermarkt in Berg en Terblijt alsook een datacenter voor Ziggo in Geleen ontworpen en gebouwd.

www.varchitecten.nl

Bouwkundig Tekenbureau Huijnen Jordain

Met Jordain werk ik samen in diverse teams. Jordain is een toegewijde partner die mij al jaren ondersteunt waar het betreft bouwkundig tekenwerk. Samen zijn we begonnen in 2003 voor ALDI Vastgoed in achtereenvolgens de provincies Limburg, Brabant en Utrecht. Ondertussen hebben we tientallen ALDI supermarkten gebouwd en verbouwd, almede meer dan honderd studies verricht naar locaties voor supermarkten. Waar onze samenwerking vooral retail betreft (ook Jumbo, AH, Plus, MVGM en CBRE), doet hij hiernaast heel veel voor particulieren en kleine bedrijven. Een site heeft hij niet, maar op zijn Facebook pagina is er voldoende materiaal van hem te vinden.

Nieuwsgierig naar wat ik gedaan heb?